مقایسه دستگاه لیزر تماسی و غیر تماسی
دستگاه لیزر تماسی دایود ، یکی از سه نوع دستگاه لیزر موجود در ایران است. دستگاه غیرتماسی الکس و دستگاه لیزر shr از سایر مدلهای موجود، است. از بین سه دستگاه ذکر شده، دستگاه لیزر تماسی و غیر تماسی بیشتر از دستگاه shr، مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند. در هر دو دستگاه لیزر، تماسی و غیر تماسی، هدف کاهش و حذف موهای زائد بدن میباشد که تنها تفاوت آنها مربوط به طول موج دستگاههای لیزر است.
دستگاههای لیزر با ایجاد فاصله بین فولیکولهای مو و رگهای خونی، مانع از رسیدن مواد مغذی به فولیکولهای مو میشود و از این رو، ساقه مو رشد نمیکند. طول موج دستگاه لیزر الکساندرایت 755 نانومتر است که برای پوستهای شیری رنگ و روشن کاربرد دارد. دستگاه لیزر دایود دارای طول موجی برابر 808 نانومتر است که برای پوستهای گندمی و سبزه مورد استفاده قرار میگیرد. دستگاه لیزر اندیاگ با طول موج 1064 مناسب پوستهای تیره و سولار رفته، است.
دستگاه لیزر غیرتماسی الکساندرایت
دستگاه لیزر غیر تماسی الکساندرایت توسط مهندسین آمریکایی طراحی و ساخته شده است و اولین بار با برند کندلا در بازار جهانی معرفی شد. طول موج دستگاه الکساندرایت معادل 755 نانومتر است که پرتوی نوری آن به فولیکول مو و پیاز مو نفوذ میکند و با کمترین درد، آنها را از بین میبرد. عمدتا این دستگاه برای پوستهای روشن و تیره کاربرد دارد ولی برای هر رنگ پوستی مناسب است. دستگاه الکساندرایت در 6 الی 8 جلسه، موهای زائد را تا حدود زیادی ازبین میبرد و باعث کاهش تراکم موهای زائد بدن میشود. دستگاه لیزر غیر تماسی با سطح پوست تماس مختصر و کوتاهی دارد ولی درد و یا سوزشی ندارد. ناگفته نماند که هندپیس دستگاه لیزر الکسانداریت در فاصله کمی از پوست، کار خود را انجام میدهد.
دستگاه لیزر تماسی دایود
دستگاه لیزر تماسی دایود دارای متنوعترین دستهبندیها است. دستهبندی دایود شامل مدل سه طول موج، دو طول موج و تک طول موج میشود. دستگاه لیزر دایود دارای طول موجی برابر 808 نانومتر است و با دو مدل، دو هندپیس و تک هندپیس در بازار موجود است. دستگاه لیزر تماسی دایود ساخت کشورهای چین، کره و آلمان میباشد. یکی از بهترین دستگاههای دایود موجود در ایران، دستگاه لیزر تماسی ADSS آلمان است. هندپیس دستگاه لیزر دایود در تماس مستقیم با بدن است. دستگاه لیزر دایود مناسب پوستهای گندمی و سبزه است، از این رو، نسبتا کاربرد گستردهتری دارد
بررسی تفاوت دستگاههای لیزر موهای زائد موجود در بازار
دستگاه لیزر تماسی به وسیلهی سر هندپیس با پوست بدن در ارتباط است و برای راحتی کار، از ژل سونوگرافی استفاده میشود. دستگاه لیزر غیر تماسی، به صورت غیر مستقیم و از بالا، با پوست بدن در ارتباط است. یکی از تفاوتهای عمده این دو دستگاه، سیستم کولینگ (خنککننده) است که در دستگاه لیزر تماسی، کولینگ به صورت مستقیم سطح پوست را خنک میکند و از سوختگی پوست، جلوگیری میکند. ولی کولینگ در دستگاه لیزر غیر تماسی، از بالای سر هندپیس، باد خنک ممتد به پوست میدهد و امکان سوختگی را از بین میبرد.
سیستم کولینگ در دستگاههای تماسی قویتر و موفقتر است. اگر سیستم کولینگ بیش از حد استاندارد باشد، سرمای زیادی را ایجاد میکند که این سرما، خود باعث سوختگی پوست میشود. مقدار کولینگ دستگاه لیزر باید متناسب با قدرت شات دستگاه لیزر باشد. فرایند حذف مو در دستگاه لیزر تماسی بدون درد و سوزش است و علت آن کویلنگ قوی میباشد. دستگاههای لیزر غیر تماسی، احتمال کمی درد و سوزش دارند که برخی از دستگاهها دارای سیستم ایر کولینگ قوی هستند و این احتمال را صفر میکنند. هزینه لیزر با دستگاههای غیر تماسی بیشتر از هزینه لیزر دستگاههای تماسی است، چرا که هزینه دستگاه لیزر غیر تماسی فوقالعاده بالا است و در ایران، کمیاب میباشد.
بررسی تفاوت قطعات دستگاههای لیزر
دستگاه لیزر تماسی دارای قطعهای به اسم لیزربار است که در هندپیس دستگاه لیزر قرار گرفته است. وظیفه لیزربار تامین شات و طول موج تنظیم شده و مورد نیاز دستگاه است. لیزربار دارای محدودیت شات است و پس از چند شات، بایستی تعویض شود. لیزربار دو نوع است و به مدلهای چیپستی یا NON-CHANEL و خطی یا MICRO-CHANEL شده است. لیزربار چیپستی قدیمیتر و لیزربار خطی جدیدتر و دارای کارایی بهتری است. دستگاه لیزر غیر تماسی با نور لامپ فعالیت میکند و پس تعدادی شات، نور آن تمام میشود و باید تعویض گردد. در دستگاه لیزر غیر تماسی، نور به راد میرود و طول موج مورد نظر دستگاه را تامین میکند. طول موج تامین شده به فیبر دستگاه و سپس به سر هندپیس انتقال مییابد.
بررسی تاثیر و نتیجه دستگاههای لیزر
از بین دستگاه لیزر تماسی و غیر تماسی، دستگاه لیزر تماسی دارای طول موج دقیقتری است و از این رو میتواند نتیجه بهتری را به ارمغان بیاورد. با این وجود، دستگاه لیزر غیر تماسی دارای محبوبیت بیشتری است و علت آن داشتن سری یکبار مصرف و شخصی است. در استفاده از دستگاه لیزر غیر تماسی، سری دستگاه برای هر کدام از مراجعین تعویض میشود ولی متاسفانه سری هندپیس دستگاه لیزر تماسی، ثابت است و غیر قابل تعویض میباشد. ناگفته نماند که سر هندپیس پس از هر بار استفاده، با الکل ضد عفونی میگردد و برای هر یک از مراجعین، دور سری هندپیس به طور کامل، با سلفون پوشانده میشود.
کاربرد سیستم ایر کولینگ در دستگاه لیزر غیر تماسی
سیستم ایر کولینگ یا Air Cooling یکی از آپشنهای دستگاه لیزر غیرتماسی الکساندرایت است. دستگاه الکساندرایت تولید شده با برندهای کندلا، نابلکس و دوئتتو ، دارای این سیستم است. سیستم کولینگ یک دستگاه جانبی است که به سر هندپیس دستگاه لیزر نصب میشود. این دستگاه با تولید سرما، غشای پوست بدن را در حین لیزر، خنک میکند. خنک کردن باعث میشود در حین لیزر، شخص درد و سوزشی را احساس نکند. سیستم ایر کولینگ در دستگاه لیزر غیر تماسی، از بالای سری هندپیس، باد خنک را به صورت ممتد به غشای پوست بدن میورزد و امکان سوختگی را از بین میبرد. تنظیمات دستگاه جانبی کولینگ بایستی با تنظیمات دستگاه لیزر هماهنگ باشد و متناسب با قدرت شات دستگاه لیزر باشد. کاهش احتمال سوختگی، کاهش درد و سوزش در حین انجام لیزر، از اهداف سیستم خنک کننده است. برای اطلاعات بیشتر در مورد لیزر موهای زائد تیتانیوم و لیزر ADSS با ما همراه باشید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.