الکترولیز موهای زائد چیست؟
الکترولیز موهای زائد با ریشه کن کردن کامل مو، درمانی موثر در از بین بردن موهای زائد میباشد. الکترولیز با لیزر متفاوت است و بر خلاف لیزر، الکترولیز بر روی هر نوع پوست و مویی نتیجه بخش و اثربخش است. روش الکترولیز موهای زائد در از بین بردن هر نوع مو زائد، موفق میباشد. الکترولیز را همه به عنوان دستگاهی برای از بین بردن موهای زائد سفید می شناسیم ، اما از این دستگاه علاوه بر رفع موهای زائد سفید رنگ برای تمام انواع موها با هر رنگی می توان استفاده کرد.
ریشه کن کردن دائمی موهای اضافی با روش فوق
لیزر موهای زائد موجب توقف طولانی مدت رشد مو میشود ولی روش الکترولیز موهای زائد موجب از بین رفتن همیشگی و ریشهکن شدن موهای زائد میشود. در روش الکترولیز بر خلاف لیزر، رنگدانههای مو مورد بررسی قرار نمیگیرند، بلکه فولیکولهای مو مورد بررسی قرار میگیرند. در روش الکترولیز، فقط موهای زائد که فولیکول درمان شده دارند، ریشهکن میشوند. به عبارتی میتوان گفت فولیکولهایی که در فاز فعال رشد هستند توسط الکترولیز تحت درمان قرار میگیرند. فولیکولهایی که در فاز فعال رشد نیستند توسط سوزن الکتریکی درمان نمیشوند و یا درمان آنها اثربخش نخواهد بود.
درمان فولیکولهای در فاز فعال رشد، در یک دوره زمانی خاص انجام میشود. سیکل رشد مو یا همان فاز آناژن، بهترین زمان برای تخریب فولیکول مو است. در روش الکترولیز موهای زائد، جریان الکتریکی با استفاده از یک سوزن خیلی ظریف یا میله فلزی انجام میشود. به این صورت که جریان الکتریکی به داخل فولیکول و ریشه مو نفوذ میکند و سپس ریشه مو را تخریب میکند. جهت موفقیت روش الکترولیز موهای زائد، نیاز به چندین جلسه درمان است. تعداد جلسات مورد نیاز برای الکترولیز بسته به سطح تراکم مو، هورمونها، ژنتیک، سلامتی فرد و موارد پزشکی شخص، متغیر است. الکترولیز توسط متخصص در کلینیکهای زیبایی انجام میشود.
بررسی مزایا این نوع روش در رفع موهای زائد
1- از بین برنده ی دائمی و همیشگی موهای زائد
2- نتیجه بخش بر روی هر نوع پوست و مویی
3- هزینه مناسب و مقرون بهصرفه نسبت به رفع دائمی موهای زائد
4- مناسب برای نواحی کوچکتر مانند چانه، بالای لب، ابروها و صورت
5- استفاده از الکترولیز در ریشهکن کردن موهای سفید و مقاوم به لیزر
مزایا لیزر نسبت به الکترولیز
1- کاهش درد و عوارض جانبی از جمله بروز لک یا اسکار پس از لیزر
2- اثرات ضد چروک برخی از دستگاههای لیزر موهای زائد
3- سرعت عمل بالای لیزر نسبت به الکترولیز (هم از نظر زمان و هم از نظر وسعت و محدودهی انجام کار بر روی بدن)
4- کاربرد وسیع لیزر نسبت به الکترولیز
5- کاهش تعداد جلسات درمان با مرور زمان و اثرگذاری لیزر
6- هر چه مو ضخیمتر و تیرهتر و رنگ پوست روشنتر، تاثیر لیزر در از بین بردن موهای زائد بیشتر
الکترولیز موهای زائد مناسب کدام قسمت از بدن است؟
الکترولیز مناسب نواحی کوچکتر مانند ابروها، پشت لب، چانه و فک میباشد. الکترولیز تمام موهای زائد بدن که دارای فولیکول فعال هستند، را از بین میبرد و برای رفع موهایی که بر اثر مسائل ژنتیکی، هورمونی و یا بر اثر مصرف قرص ایجاد شدهاند، مناسب است. الکترولیز موهای زائد برای درمان موهای زائد نواحی دیگری از بدن مانند شکم، رانها، قفسه سینه، بیکینی، انگشتهای دست و پا و کمر، کاربرد دارد. استفاده از الکترولیز در نواحی مخروطی شکل، مانند بینی و گوش ممنوع است و بر خلاف قوانین موجود میباشد. از طرفی نواحی از بدن که دارای خالهای گوشتی سیاه رنگ هستند هم جزو نواحی ممنوعه میباشند و نباید از الکترولیز در این قسمتها اعمال گردد.
بررسی انواع روشهای الکترولیز موجود
الکترولیز گالوانیک
روش الکترولیز گالوانیک با نرخ موفقیت 80 درصدی مورد تایید FDA میباشد و به عنوان رفع دائمی موهای زائد کاربرد دارد. در این روش، در سطوح خیلی بالا، جریان الکتریکی به ریشه مو و فولیکول مو تزریق میشود. پزشک متخصص با وارد کردن یک سوزن بسیار نازک در داخل فولیکول مو و ریشه مو، جریان الکتریکی کوتاهی را به آن ساطع میکند. جریان الکتریکی وارد شده به فولیکول مو باعث بروز یک عکسالعمل در حلال آب نمک موجود در آن، میشود. سپس موجب تجزیه فولیکولهای دارای رشد فعال میشود. برای رفع دائمی موهای زائد، هر تار مو بایستی با سوزن، تحت جریان الکتریکی قرار بگیرد. از این رو روش الکترولیز گالوانیک در سطح وسیع، زمانبر و وقتگیر است.
الکترولیز ترمولیز
روش الکترولیز ترمولیز با نرخ موفقیت 10 درصدی تا 15 درصدی انجام میشود و نسبت به روش الکترولیز گالوانیک، محبوبیت چندانی ندارد. در این روش از جریان الکتریکی استفاده نمیشود، بلکه از حرارت، امواج رادیویی و یا امواج فرکانس بالا استفاده میشود. سوزن الکترولیز ترمولیز به داخل فولیکول مو و ریشه مو نفوذ میکند و جریان متناوب به آن نفوذ میکند. نفوذ جریان متناوب باعث گرم شدن فولیکول مو میشود و سپس فولیکول مو با اجرای مراحل الکترو و انعقاد، تخریب میشود. کاربرد اصلی این روش در الکترولیز موهای زائدی است که دارای ریشه سطحی هستند و برای هر نوع مویی مناسب نیست.
چه کسانی نباید از روش الکترولیز جهت رفع موهای زائد استفاده کنند؟
1- اشخاصی که روی پوست بدن خود دارای زخم هستند و یا بخشی از پوست آنها آسیب دیده است.
2- افرادی که دارای بیماری هستند مانند بیماری قلبی و عروقی. افرادی که دارای پیس میکر هستند، به هیچ عنوان نباید از الکترولیز استفاده کنند.
3- استفاده از الکترولیز برای از بین بردن و ریشهکن کردن موهای زائد روی خال، اشتباه و ممنوع است. چرا که سلولهای تشکیلدهنده خال، ملانوسیتها میباشند. ملانوسیتها وظیفهی تولید رنگدانه ملانین را بر عهده دارند. برخی از تومورهای کشنده پوست از همین ملانوسیتها نشات گرفتهاند. برای مثال منشا تومور ملانوم از ملانوسیتها میباشد. تاثیر وارد شدن جریان الکتریکی بر روی ملانوسیتهای موجود در خال، قابل پیشبینی نمیباشد. از این رو پزشک متخصص از انجام الکترولیز بر روی خال اجتناب میکند. پیشنهاد میشود، شخص به درماتولوژیست و یا جراح پلاستیک مراجعه کند و خال را به طور کامل بردارد.
4- انجام الکترولیز بر روی پوست مجاور غضروف مثل گوش و یا بینی، ممنوع است.
5- اشخاصی که دارای پوست حساس هستند و امکان دارد پس از الکترولیز به اسکارهای برجسته و تیره رنگ مبتلا شوند، نباید از الکترولیز بهرهمند شوند.
6- توصیه میشود تمام اشخاصی که دچار پرمویی هورمونی هستند، قبل از انجام الکترولیز و از بین بردن موهای زائد، به درمان مشکلات و اختلالات هورمونی بپردازند. از این رو بهتر است به پزشک مراجعه کنند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.