اساس کار دستگاه لیزر الکساندرایت
دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت، مجهز به لیزر الکس است. دستگاه لیزر الکساندرایت با ارسال پرتوهای نوری به پیاز مو، موجب گرم شدن و حرارت دیدن پیاز مو میشود. آسیب دیدن پیاز مو، به معنای آسیب دیدن و از کار افتادن فولیکول مو میشود. به این شکل، لیزر الکساندرایت زمینهساز رفع موهای زائد و کاهش تراکم آنها، میشود. هر چه طول موج پرتوهای نوری لیزر، بلندتر باشد، قدرت نفوذ آن بیشتر خواهد بود. دستگاههایی که مجهز به پرتوهای نوری قوی هستند، کنترل شده، عمل میکنند و به بافتهای اصلی پوست و بافتهای جانبی فولیکول مو، آسیبی وارد نمیکنند.
دستگاه لیزر الکساندرایت با عبور نور از کریستال الکساندرایت، پرتوهای نوری با طول موج 755 نانومتر، تولید میکند. طول موج 755 نانومتر، ایده آل و مناسب پوست است و با نفوذ حداقلی به پوست، فولیکول موهای زائد را از بین میبرد. لیزر الکساندرایت هیچ آسیبی به بافتهای مجاور نمیرساند. قدرت و توان دستگاه لیزر الکساندرایت مناسب لیزر موهای زائد است. نحوه کار دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت به این صورت است که پرتوهای نوری پرانرژی با طول موج مشخص، از لیزر الکساندرایت ساطع میشود و این پرتوها به انرژی گرمایی تبدیل میشوند. گرما و حرارت به منطقه هدف، آسیب میزنند و این آسیب انتخابی، فقط گریبانگیر فولیکولهای مو میشود. در اصل، اساس کار لیزر موهای زائد الکساندرایت، فرایند فتوترمولیز میباشد.
از این رو، پرتوهای نوری فقط و فقط برای تخریب فولیکولهای موهای زائد همان ناحیه، کاربرد دارند. دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت، دارای تنوع در برند میباشد، هر برند مختص به کشور سازنده خود است. قیمت دستگاه لیزر الکساندرایت بسته به برند آن و قابلیتهای خاص دستگاه، متغیر است. پرفروشترین و بهترین دستگاه لیزر الکساندرایت، ساخت کشور آمریکا با برند کندلا است. امروزه برخی از دستگاههای لیزر، به صورت مولتی هستند و از لیزر الکس برای تامین طول موج 755 نانومتر استفاده کردهاند.
معرفی بهترین برندهای دستگاه لیزر الکساندرایت موجود
1- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت لوترونیک (Lutronic alexandrite laser)
2- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت بایوس (Bios alexandrite laser)
3- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت کندلا ( Candela Alexandrite Laser)
4- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت اپیکیر (Epicare alexandrite laser)
5- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت آپوچی (Apogee alexandrite laser)
6- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت موتوس (Motus alexandrite Laser)
7- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت نابلکس (Noblex Alexandrite Laser)
8- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت دکا (Deka Alexandrite Laser)
9- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت اوریون (Orion alexandrite laser)
مزایای استفاده از دستگاه لیزر الکس
1- پرتوهای نوری دستگاه لیزر الکساندرایت، با طول موج مناسب به عمق پوست نفوذ میکند. سرعت و اثربخشی لیزر الکساندرایت بر روی پوستهای روشن و سفید تا درجه رنگی زیتونی، فوقالعاده بالا است.
2- جذب نور لیزر الکس توسط ملانینهای پوستی، با سرعت کمی انجام میشود. از این رو، لیزر الکساندرایت آسیب کمتری به پوست بدن، وارد میکند. قدرت دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت در کاهش و رفع موهای نازک و ریز، ستودنی است.
3- عوارض جانبی پس از لیزر موهای زائد الکس، در مقایسه با سایر دستگاههای لیزر، کم و ناچیز میباشد. عوارض جانبی ایجاد شده بر اثر لیزر الکس را میتوان با کمپرس آب سرد، بهبود بخشید.
4- میزان درد حین لیزر دستگاه لیزر الکساندرایت در مقایسه با سایر دستگاههای لیزر، کمتر میباشد. چرا که دستگاه لیزر الکساندرایت مجهز به سیستم کولینگ میباشد و هم زمان با هر شات لیزر، پوست را خنک میکند. سیستم کولینگ علاوه بر کاهش عوارض جانبی، درد ناشی از لیزر را نیز کاهش میدهد.
5- ژلهای خنککننده یکی از لوازمی هستند که همراه لیزر الکساندرایت استفاده میشوند و سوزش پوست را به صورت چشمگیری کاهش میدهند. استقبال مراجعهکنندگان از ژلهای خنککننده، در سطح فوقالعاده بالایی است، چرا که کاهش سوزش را به ارمغان میآورد.
6- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت مجهز به هندپیس است و قادر است نواحی وسیعی از پوست را، به راحتی پوشش دهد.
معایب استفاده از دستگاه لیزر الکس
1- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت، عمدتا موجب حذف و کاهش تراکم موهای زائد میشود. پالسهای تولید شده در حد نانو ثانیه به پوست تابیده میشوند و هیچ گونه آسیب فوتوترمالی به پوست وارد نمیکنند. برای ماندگاری اثر لیزر الکساندرایت، بایستی پس از اتمام دوره درمان، هر ساله مجدد نواحی لیزر شده، لیزر شوند.
2- لیزر الکساندرایت مناسب پوستهای تیره و برنزه نیست و آخرین درجه رنگی مناسب دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت، زیتونی است.
3- انجام لیزر الکساندرایت به دلیل تکرار مکرر و زیاد طول موج پرتوهای تولید شده، کمی دردناک است.
عوارض جانبی پس از لیزر میتوان به سوختگی سطحی و تاول زدن پوست، اشاره کرد. البته این نوع عوارض جانبی تقریبا در همه دستگاههای لیزر، مشاهده میشود، چرا که پوست در معرض انرژی گرمایی بالایی قرار میگیرد.
5- طول موج 755 نانومتر، موجب بروز تغییراتی در رنگدانههای پوست میشود. شایعترین تغییرات رنگدانهها، هایپوپیگمنتیشن است. هایپوپیگمنتیشن به معنای تغییر موقتی رنگ پوست است که در این حالت، پوست کمی روشنتر از رنگ طبیعی میشود. هایپوپیگمنتیشن ایجاد شده بر اثر لیزر الکساندرایت، گذرا و موقتی است. گاها ملانین موجود در پوست، نور لیزر را جذب میکند و با تکرار عملیات لیزر، سطح ملانین موجود در سلولهای پوستی، کاهش مییابد. به این ترتیب، ملانین که وظیفه انتقال رنگ به پوست را برعهده دارد، قادر به تامین رنگ نیست و رنگ پوست از دست میرود. مراجعهکنندگانی که دارای پوست تیره و برنزه هستند، بیشتر در خطر این عارضه قرار دارند.
بررسی کاربردهای دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت
1- دستگاه لیزر الکساندرایت قادر به برطرف کردن اختلالات عروق وریدی میباشد. درمان اختلالات عروقی وریدی طی 1 تا 3 جلسه، انجام میشود.
2- یکی دیگر از کاربردهای لیزر الکساندرایت، درمان مشکلات رنگدانهای از قبیل هایپوپیگمنتیشن (کاهش ملانین پوست) است. مشکلات رنگدانهای موجب تغییر رنگ پوست مراجعهکننده، میشود.
3- دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت به منظور جوانسازی پوست و پاکسازی پوست، نیز خدماتی ارائه کرده است.
4- مهمترین کاربرد دستگاه لیزر الکساندرایت، رفع موهای زائد و کاهش تراکم آنها، است.
5- میتوان از لیزر الکساندرایت برای پاک کردن تتو پوستی استفاده کرد که مدت درمان آن، 5 الی 20 جلسه پیشبینی شده است. علاوه بر این، لیزر الکس در برطرف کردن رنگدانههای قرمز رنگ پوست هم، کاربرد دارد.
6- رفع ضایعات عروقی که شبیه خالهای عنکبوتی میباشند را میتوان با این دستگاه، درمان کرد.
7- از بین بردن لکههای پوستی، کک و مک و خالهای گوشتی، جزو کاربردهای دستگاه لیزر الکس است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.